BORSTCRAWL  
 
 
Legenda:
 

*
?
 cijfer
 


 = een lastig te zwemmen zwemslag of onpraktisch
 = dat deze zwemslag nooit duidelijk is omschreven
 = de beoordeling van de zwemslag (een 8 is goed te zwemmen)
    PS: De zwemslagen zijn afgeleid op basis van visuele gelijkenis.. 

 

 

 

Deze zwemslag heeft veel weg van de borstcrawl. De ligging is kantelend. Dat wil in dit geval zeggen dat het lichaam zich vanuit horizontale positie naar de zij (verticaal) verplaatst. Bij deze slag maken zowel de water- als de luchtarm een hele doorhaal. Bovendien is de beenslag een gewijzigde schoolbeenslag.

Combinatie: Lang
Uitdrijven : Lang op de zijKlik op de filmstrip om een animatie van deze zwemslag
te zien (geopend in een pop-up)...

 

Deze zwemslag lijk op de lange Spaanse slag waarbij de ligging van het lichaam kantelend is. De armen maken een dubbele overarmslag (lucht- en waterarm een hele doorhaal). De beenslag is een gewijzigde schaarslag.

De combinatie is lang en wordt er lang op de zij uitgedreven.Klik op de filmstrip om een animatie van deze zwemslag
te zien (geopend in een pop-up)...

 

Deze zwemslag lijkt op de lange Spaanse slag. De ligging is vrij stabiel op de rug en de beenslag is een schoolbeenslag.

Bij de enkele Spaanse rugslag wordt er één schoolbeenslag gemaakt en bij de dubbele Spaanse rugslag worden er twee schoolbeenslagen gemaakt (aan elke kant één).

 

Deze zwemslag lijkt op de lange Spaanse slag, waarbij de ligging van het lichaam kantelend is (90° tot 0°). De combinatie van deze slag is semi-lang. Een lastige slag om te zwemmen. Daarom hebben we deze een zesje gegeven.

Klik hier voor een grafische representatie van deze zwemslag...

 

Lijkt op de lange Spaanse slag waarbij er kort op de buik wordt uitgedreven. De combinatie van armen en benen is kort. 

Ook deze zwemslag lijkt op de lange Spaanse slag. De combinatie is kort én lang, waarbij er op elke armdoorhaal een beenslag wordt gemaakt. Uitgedreven wordt er op de zij én buik.Klik op de filmstrip om een animatie van deze zwemslag
te zien (geopend in een pop-up)...

 

Deze zwemslag lijkt op de lange Spaanse slag waarbij de armen een dubbele overarm-"estafette-slag"; maken. De combinatie is semi-lang en wordt er op de buik uitgedreven met beide armen gestrekt langs het lichaam.


Hand-über-hand zwemmen of de oude Spaanse slag volgens Brandt.

Klik op de filmstrip om een animatie van deze zwemslag
te zien (geopend in een pop-up)...

 

Deze zwemslag lijkt op de lange Spaanse slag waarbij de linker- en rechterbeen om de beurten een schoolbeenslag maken. Dus niet beide benen tegelijk.

 

Deze zwemslag lijkt op de korte Spaanse slag waarbij er echter 1 beenslag op de drie of vier armslagen wordt gemaakt. Soms wordt deze slag zelfs zonder een beenslag gezwommen.

 

Lijkt op de lange Spaanse slag waarbij de ligging kantelend is. De armen maken een dubbele overarmslag en de benen maken 2 gewijzigde schoolbeenslagen. De combinatie is dubbel lang en wordt er kort uitgedreven met 2 armen voor het lichaam.

Links het eerste deel van de zwemslag, rechts het tweede deel. Om alles goed te kunnen volgen verplaatsen we ons halverwege naar de andere kant van het bad, zodat we eerst naar de linkerzij van de zwemmer kijken en later naar de rechterzij.

 


Copyright © Stefan de Best