BORSTCRAWL  
 
 
Legenda:
 

*
?
 cijfer
 


 = een lastig te zwemmen zwemslag of onpraktisch
 = dat deze zwemslag nooit duidelijk is omschreven
 = de beoordeling van de zwemslag (een 8 is goed te zwemmen)
    PS: De zwemslagen zijn afgeleid op basis van visuele gelijkenis.. 

 

 

 

Deze zwemslag lijkt op de lange Trudgeon waarbij de ligging van het lichaam kantelend is. De armen maken een dubbele overarmslag (lucht- en waterarm maken een hele doorhaal). De benen maken een schaar- + een crawlslag zoals bekend van de borstcrawl. De combinatie is lang en wordt er lang op de zij uitgedreven.

Deze zwemslag was vroeger lange afstandslag die onder andere werd gezwommen bij de oversteek van het Kanaal. 

Deze zwemslag lijkt op de lange Trudgeoncrawl maar de beenslag is hier alleen een wijde schaar en één crawltik. Deze zwemslag is lastig te zwemmen.

 

Ook deze zwemslag lijkt op de lange Trudgeoncrawl met als enig verschil dat de combinatie armen en benen semi-lang is. Net als de zwemslag hierboven is deze vrij lastig te zwemmen.

 

Lijkt op de lange Trudgeoncrawl. De beenslag is hier echter een wijde schaar + een schoolbeenslag. Een boeiende slag!Klik op de filmstrip om een animatie van deze zwemslag
te zien (geopend in een pop-up)...

 

Lijkt op de lange Trudgeoncrawl. De beenslag is echter een aparteling. Dit is namelijk een noshi-beenslag + crawlbeenslag.

 

De laatste zwemslag in deze serie is de Lange gesloten-schaar Trudgeoncrawl en lijkt ook op de lange Trudgeoncrawl. Het verschil zit ook hier in voornamelijk in de manier van het bewegen van de benen. De beenslag is namelijk een gesloten schaar of spiegelschaar met crawlbeenslagen. Dit is een goed te zwemmen zwemslag en heeft daarom een zeven als beoordeling gekregen.

 


Copyright © Stefan de Best