BORSTCRAWL  
 
 
Legenda:
 

*
?
 cijfer
 


 = een lastig te zwemmen zwemslag of onpraktisch
 = dat deze zwemslag nooit duidelijk is omschreven
 = de beoordeling van de zwemslag (een 8 is goed te zwemmen)
    PS: De zwemslagen zijn afgeleid op basis van visuele gelijkenis.. 

 

 

 

Deze zwemslag lijkt op de korte Spaanse slag waarbij de armen een dubbele overarmslag met hele doorhaal maken, terwijl de beenslag een gewijzigde wijde schaar is. De combinatie van armen en benen is kort en wordt er kort op de buik uitgedreven. 

Deze zwemslag lijkt op de korte Trudgeon (zie hierboven) met de volgende verschillen:

  • De beenslag is een schaar + crawlslag.
  • De combinatie armen en benen is kort.

 

Deze zwemslag lijkt op de korte Trudgeon (zie hierboven) waarbij met de benen een gesloten schaar wordt gemaakt.

 

Lijkt op de korte Trudgeon met als verschil dat met de benen een nauwe schaar wordt gemaakt en dat de combinatie armen en benen semi-kort

 

Lijkt op de korte Trudgeon. Echter wordt met de benen een gewijzigde wijde schaar gemaakt. De combinatie van armen en benen van deze slag is semi-kort.

Klik op de filmstrip om een animatie van deze zwemslag
te zien (geopend in een pop-up)...

 

Deze zwemslag lijkt op de korte Trudgeon waarbij er een sterke kanteling op de waterzijde plaatsvind. De armen maken een dubbele overarmslag waarbij zowel de luchtarm als de waterarm een hele doorhaal maken. De beenslag bestaat uit twee (dubbele) wijde schaarslagen. De combinatie van armen en benen van deze slag is kort en wordt er kort op de buik uitgedreven.

Deze zwemslag heeft een 7 als beoordeling gekregen, maar de auteur van deze website geeft deze slag een 8. 

Veldkamp [zj] beschrijft een trudgeon stroke waarvoor hij zijn (korte!) Nothern kick als basisvorm neemt. Als de luchtarm wordt ingestoken moeten we naar de buik kantelen, zodat beurtelings beide armen boven water naar voren gebracht kunnen worden. De ligging varieert bij Veldkamp van 90° tot 0° en dat is meer wat er wordt geadviseerd (60°).

De beenslag van Veldkamp wijkt nogal af van de normale wijde schaar. Het enige verschil met de gewone korte Trudgeon is dat de benen bijna gestrekt blijven. De slag is op zich best goed te zwemmen.

 


Copyright © Stefan de Best